Het effect van

kleine attenties

Het effect van kleine attenties op de motivatie van medewerkers

In de hedendaagse, snel veranderende werkomgeving, bepaalt (het behoud van) motivatie onder medewerkers mede het succes van een organisatie. Een belangrijke, maar vaak onderschatte manier om de motivatie te verhogen, is door middel van het geven van kleine attenties. In deze blogpost bespreken we hoe kleine gebaren en attenties de motivatie en tevredenheid van medewerkers kunnen verbeteren en bijdragen aan een positieve werkomgeving en meer werkgeluk.

Waarom motivatie

belangrijk is

De motivatie van medewerkers heeft directe invloed op de productiviteit, betrokkenheid en loyaliteit binnen een bedrijf. Hoge motivatie leidt tot betere prestaties, minder ziekteverzuim en een lager personeelsverloop.

 

Kleine attenties,

groot effect

1. Waardering en erkenning

Het tonen van waardering voor het werk en de inzet van medewerkers is een sterk middel om de motivatie te verbeteren. Kleine attenties zoals een persoonlijk bedankbriefje, een shout-out tijdens een vergadering of een kleine beloning voor een goed uitgevoerde taak of opdracht, kunnen een groot verschil maken. Ze laten zien dat de bijdrage van de medewerker wordt opgemerkt en gewaardeerd.

Voorbeeld: bedankbriefjes

Een handgeschreven bedankbriefje kan een blijvende indruk achterlaten. Het is persoonlijk, kost weinig tijd en laat de ontvanger weten dat hun werk wordt gewaardeerd. Dit geeft een gevoel van trots en werkplezier dat bijdraagt aan een hogere motivatie.

2. Verjaardagen en jubilea

Het vieren van verjaardagen en werkjubilea is een andere effectieve manier om de motivatie te verhogen. Dit kan variëren van een eenvoudige kaart tot een cadeautje of een klein feestje. Het vieren ervan versterkt het gevoel van verbondenheid en waardering binnen het team.

Voorbeeld: verjaardag vieringen

Een maandelijkse viering van verjaardagen met taart en cadeautjes versterkt de teamgeest en geeft medewerkers het gevoel dat ze worden gezien en gewaardeerd als individu en niet alleen als werknemer.

3. Kleine cadeaus en verrassingen

Kleine cadeaus buiten de voor de hand liggende momenten als verjaardagen en werkjubilea om, zoals seizoensgeschenken, kunnen echt een groot verschil maken in de tevredenheid van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan een chocoladeletter met Sinterklaas of een flesje duurzame milieuvriendelijke zonnebrand voor de zomervakantie. Dit soort kleine verrassingen op willekeurige momenten zorgen voor een positieve werksfeer.

Voorbeeld: seizoenscadeaus

Een chocoladeletter met Sinterklaas, een chocolade paasei met Pasen of een flesje duurzame zonnebrand in de zomer laten zien dat je als werkgever om je medewerkers geeft. Deze kleine attenties zijn leuk en dragen bij aan het werkplezier en de betrokkenheid van je team.

4. Flexibiliteit en vertrouwen

Het bieden van flexibiliteit in werktijden en werkplekken is een moderne manier om de motivatie te verbeteren. Door je medewerkers, voor zover dat kan, de vrijheid te geven hun eigen agenda’s te beheren, toon je je vertrouwen en dat leidt weer tot een hogere tevredenheid en productiviteit.

Voorbeeld: thuiswerkopties

Door medewerkers de mogelijkheid te geven om thuis te werken of flexibel hun uren in te delen, voelen zij zich meer gewaardeerd en vertrouwd, wat bijdraagt aan een hogere motivatie en betrokkenheid.

Psychologische Invloeden van kleine attenties

Kleine attenties werken niet alleen omdat ze leuk zijn om te ontvangen, maar ook omdat ze diepere psychologische behoeftes aanspreken. Volgens de zelfdeterminatie-theorie van Deci en Ryan (2000) hebben mensen drie fundamentele psychologische behoeften: autonomie, competentie en verbondenheid. Kleine attenties helpen deze behoeftes te vervullen doordat ze medewerkers het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden (competentie), dat ze onderdeel zijn van een gemeenschap (verbondenheid) en controle hebben over hun werkomgeving (autonomie).

Autonomie

Het geven van kleine attenties kan een gevoel van autonomie bevorderen door medewerkers het gevoel te geven dat ze zelf controle hebben over hun eigen werkomgeving en werkleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van een cadeaubon waarmee ze zelf kunnen kiezen wat ze willen kopen, dat geeft ze de vrijheid en autonomie om zelf een keuze te maken die hen blij maakt.

Competentie

Erkenning door middel van kleine attenties kan het gevoel van competentie versterken. Wanneer medewerkers waardering ontvangen voor hun bijdragen, voelen ze zich competent (bekwaam) en gemotiveerd om hun werk goed te blijven doen.

Verbondenheid

Attenties voor het vieren van verjaardagen of het organiseren van gezamenlijke lunches versterken de verbondenheid tussen teamleden. Ze voelen zich hierdoor meer verbonden met hun collega’s en met het bedrijf en dat bevordert weer de teamgeest en samenwerking.

Praktische tips

voor werkgevers

Het implementeren van een cultuur waarin kleine attenties worden gegeven om het gevoel van waardering te vergroten, hoeft niet duur of tijdrovend te zijn. Hier zijn enkele praktische tips voor werkgevers:

  • Maak het persoonlijk: zorg ervoor dat de attenties persoonlijk en oprecht zijn. Ken de voorkeuren en interesses van je medewerkers!

  • Ben consistent: regelmatige kleine attenties geven, is effectiever dan sporadische grote gebaren. Consistentie toont aan dat waardering een kernwaarde is binnen de organisatie.

  • Varieer: varieer de soorten attenties die je geeft om het interessant en verrassend te houden. Dit kan gaan van het geven van bloemen tot gepersonaliseerde cadeaus.

  • Vraag om feedback: vraag je medewerkers aan welke vorm van waardering zij de voorkeur geven. Dit kan helpen om attenties te geven die meer gewaardeerd worden.

  • Vier successen samen: maak van gezamenlijke successen een gelegenheid om het hele team te waarderen. Dit leidt tot meer samenhorigheid en erkenning.

Conclusie

Je waardering uiten in de vorm van kleine attenties heeft een grote impact op de motivatie van medewerkers. Door regelmatig oprechte waardering te tonen, creëren werkgevers een positieve werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen. Deze waardering zorgt voor een verhoogde motivatie en vertaalt zich in een hogere productiviteit, betere prestaties en een sterkere loyaliteit aan het bedrijf. Investeren in kleine gebaren van waardering is een relatief eenvoudige maar effectieve manier om het welzijn van medewerkers en het succes van de organisatie te bevorderen.

Wil je meer weten over hoe je kleine attenties kunt integreren in je bedrijfscultuur? Bezoek dan onze website of neem contact met ons op voor gepersonaliseerde cadeautips en ideeën. Bij Gifts by Liz staan we altijd klaar om je te helpen de motivatie van je medewerkers te verhogen met onze unieke en gepersonaliseerde geschenken.