CREËER

Werkgeluk

GELUKKIG

Personeel

Werkgeluk is het resultaat van een evenwichtige combinatie van factoren. Medewerkers leven in een omgeving waar vertrouwen, plezier en voldoening hand in hand gaan met competentie, autonomie en waardering voor hun prestaties. Een diepgaand gevoel van zingeving ontstaat wanneer medewerkers verbinding voelen met de missie van de organisatie en hun professionele doelen. Deze harmonie draagt bij aan een positieve werkomgeving, waarin collegiale verbondenheid en individuele groei samenkomen. Het creëert een klimaat waarin werknemers bijdragen aan het succes van de organisatie.

Persoonlijke

GIFTS

Alle producten in het GIFTS by Liz assortiment delen één gemeenschappelijk kenmerk: KWALITEIT. Kwaliteit staat centraal in al onze activiteiten en keuzes, omdat het de basis vormt waarop we al onze kernwaarden kunnen uitbouwen.

Onze foodcadeaus worden op bestelling en zonder toevoegingen geproduceerd, waardoor we altijd kunnen garanderen dat we verse en heerlijke producten leveren. Hierbij houden we rekening met allergieën, zodat het cadeau ook persoonlijk kan worden afgestemd.

Duurzaamheid is een essentieel aspect van onze cadeaus. We beoordelen of ze praktisch bruikbaar zijn, een lange levensduur hebben, verantwoord geproduceerd zijn en bovenal verrassend zijn. Zo streven we ernaar cadeaus te bieden die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook passen bij een duurzame en persoonlijke levensstijl.

ONZE BETOVERENDE

Formule

De eerste fase omvat een grondige kennismaking, waarbij we de organisatiestructuur en kernwaarden van het bedrijf verkennen. We analyseren de huidige situatie en overdenken wat er zou gebeuren als er geen verandering plaatsvindt. In dit eerste gesprek is het van essentieel belang dat er een klik is, omdat een sterke verbinding de basis legt voor het creatieve proces en dat onze rol als sparringspartner mogelijk maakt. Bij een succesvolle verbinding bespreken we vervolgens het concept, de budgetten en de specifieke momenten die we willen benadrukken. Na deze fase volgt de offerte en het tekenmoment. Zodra alle details zijn besproken en bevestigd, gaan we enthousiast van start met het opbouwen van een top werkgeversimago.

01.

Tijdens de kennismakingsfase leren we het bedrijf, de klanten en de werknemers grondig kennen. We verkennen de organisatiestructuur, kernwaarden en de huidige situatie. Belangrijk is ook om de potentiële klik te ontdekken, want een sterke verbinding is essentieel voor een succesvolle samenwerking.

02.

De volgende stap omvat een gedetailleerde inventarisatie. We onderzoeken wat het bedrijf echt nodig heeft en wat de specifieke wensen en behoeften zijn van zowel klanten als werknemers. Deze diepgaande inventarisatie stelt ons in staat om op maat gemaakte en doelgerichte cadeau-oplossingen te ontwikkelen.

03.

Na een uitgebreide kennismaking en inventarisatie, implementeren we unieke, op maat gemaakte cadeau-oplossingen. Deze zijn gericht op de specifieke wensen van het bedrijf, met een focus op gemak en een vlekkeloze uitvoering, ter versterking van het werkgeversimago.

FAVORITS

By Liz